سه شنبه, ۱ اسفند , ۱۳۹۶
6:22:37 - دوشنبه 23 آبا 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
گزارشی از وضعیت نانوایی‌های تبریز:
از اتحادیه‌ی نانوایان تبریز «بوی نان» نمی‌آید
اتحادیه‌ی نانوایان بدون در نظر گرفتن محدوده‌ی حریم قانونی اقدام به صدور مجوز می‌کند که گاهاً با شائبه‌ی زد و بندهای خارج از ضابطه همراه است

به گزارش کلیبرخبر؛ اساساً اتحادیه‌های اصناف کشور جهت هماهنگی هرچه بیشتر بین واحدهای صنفی مربوطه تشکیل و توسعه یافته‌اند زیرا قانون نانوشته‌یی می‌گوید؛ در هر صنف و اداره و یا شرکتی اگر اصناف و کارکنان در رفاه نسبی قرارداشته باشند طبعاً هر کالا و خدمتی را که ارایه می‌دهند از کیفیت مناسبی برخوردار خواهد بود. و البته در صورت طرح شکایتی از سوی ارباب رجوع – از نظر کیفیت و کمیت کالا یا خدمات ارائه شده – رسیدگی کند.
خصوصاً در مورد تهیه و پخت نان که محصولی استراتژیک محسوب و تقریباً در هر وعده‌ی غذایی ایرانیان به همراه تمامی غذاها مصرف می‌شود. اساساً پخت نان چون باید از اوایل صبح صورت پذیرد و معمولاً کسانی که در پخت نان فعالیت می‌کنند، بی‌خوابی می‌کشند و کمبود خواب دارند – بر اساس یافته‌های علمی – ممکن است این کم خوابی‌ها و دست کم بی‌نظمی در ساعات خواب، تاثیرات منفی بر حافظه و سلامتی ایشان بگذارد. همچنین کار کردن در کنار تنور های داغ نانوایی، شامل سختی کار شده و می‌طلبد که اتحادیه‌یی منسجم و قدرتمند، با سواد و متخصص بر سر کار باشد تا با تأمین منافع این گروهِ شغلی و همچنین حمایت از این صنف در تامین و پخت نان با کیفیت کمک حال این قشر زحمت‌کش شوند. با این وجود به نظر می‌رسد؛ این اتحادیه کاملاً ناتوان و برای تأمین منافع نانوایان غیر مفید است و به‌جای این‌که گرهی از مشکلات نانوایان بگشاید خود عقده‌یی بر پای این قشر زحمت‌کش شده.
در آیین نامه‌ی اجرایی نظام صنفی کشور در صفحه‌ی ٣ و ذیل ماده‌ی ۴ که دایر بر حق‌الزحمه‌ی رییس و اعضای هیأت مدیره‌ی اتحادیه‌هاست، میزان حق‌الزحمه‌ی دریافتی مصوب را منوط به شرح بند الف بدین شرح معین می‌کند: «الف – میزان ساعت حضور در محل اتاق و اتحادیه (چهل ساعت در هفته مطابق ثبت حضور و غیاب). اما حضور رییس و اعضای هیأت مدیره محدود به روزهای یک‌شنبه و چهارشنبه و آن هم دو یا سه ساعت در روز محدود شده در حالی‌که میزان دریافت حق‌الزحمه را مطابق بند الف ماده‌ی چهار آیین‌نامه‌ی نظام صنفی کشور دریافت می‌کنند!
نبود حضور رییس و اعضای هیأت مدیره در محل دفتر اتحادیه مشکلات عدیده‌یی را به‌وجود آورده است؛ بر فرض مثال اگر اتفاق یا مشکلی برای نانوایی در ساعات بعد از ظهر روز چهارشنبه پیش بیاید؛ باید چهار روز منتظر بماند تا در روز یک‌شنبه به مشکلش رسیدگی شود اما با توجه به این که مردم هر لحظه با نانوایان در ارتباط‌اند، تعطیل بودن نصف هر هفته، نانوایان را با مشکلی اساسی مواجه کرده است. یا در صورت بروز کوچک‌ترین مشکلی از جانب نانوایی‌ها، سریعاً سهمیه‌ی آرد نانوایی را قطع می‌کنند و وصل مجدد آن مستلزم سپری شدن زمان و در نتیجه تعطیلی نانوایی مذکور می‌باشد.
با توجه به این که معمولاً نانوایی‌ها برای محدوده‌یی خاص و به صورت محله‌یی اقدام به فعالیت می‌کنند، با تعطیلی یک نانوایی، مردم محل سردر گم می‌شوند؛ احتمالاً بارها شاهد سردرگمی مادری بوده‌اید که برای فرزند دانش‌آموز خود از نزدیک‌ترین نانوایی اقدام به خرید نان می‌کند و تعطیلی نانوای محل، وی را در ساعات ابتدایی صبح سراسیمه کرده است.
مشکل دیگر، عدم حمایت اتحادیه‌ی مربوطه از اعضاست. به طوری که همه شاهدیم در اغلب سوپرمارکت‌ها انواع و اقسام نان‌ها به فروش می‌رسند و گاهاً نانوایی‌ها در محاصره‌ی‌ی چندین سوپرمارکت قرار دارند که عموماً نان عرضه شده در فروشگاه خود را از نانوای محل خود تهیه نمی‌کنند. این موضوع کاهش مشتری برای نانوایان را در پی دارد. زمانی این معضل جدی‌تر می‌شود که بدانیم اکثر کسانی که نان‌ها را در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌کنند در نانوایی‌های استانداردی که عضو اتحادیه باشند و به صورت مرتب توسط بازرسین بهداشت محیط مورد ارزیابی بهداشتی قرار گیرند، تهیه نمی‌شوند! و چون امکان حضور مشتری در محل پخت آن‌ها وجود ندارد، بدون هرگونه نظارت بهداشتی و… اقدام به پخت وبسته‌بندی و عرضه‌ی نان در سوپرمارکت‌ها می‌کنند، آیا اتحادیه‌ی نانوایان تبریز عزمی برای برخورد با این مسأله – به منظور حمایت از اعضا – دارد؟!
هر نانوایی باید حریم شغلی داشته باشد و نانوایی‌های جدید هم باید با حفظ حریم و محدوده‌ی مناسب تاسیس شوند اما اتحادیه‌ی نانوایان بدون در نظر گرفتن این محدوده‌ی قانونی اقدام به صدور مجوز می‌کند که گاهاً با شائبه‌ی زد و بندهای خارج از ضابطه همراه است و به اعتراض نانوایی که حریم او مورد تجاوز قرار گرفته، توجهی نمی‌شود!
در حال حاضر بیش از دو ماه است که به دلیل بسته بودن سامانه‌ی «ایرانیان اصناف» که محل ثبت نام اصناف کشور است، سهیه‌ی بسیاری از نانوایان قطع شده و این نانوایان یا تعطیل هستند و یا از آردهای آزاد استفاده می‌کنند که عملاً به دلیل بالا بودن قیمت آردهای غیر سهمیه‌یی همه‌ی این نانوایی‌ها ضررده بوده و با مشکلات بسیاری دست بر گریبان هستند. پیگیری‌های مکرر و رفت و آمدهای روزانه‌ی آن‌ها هم به دلیل تعطیلی اتحادیه و نبود هیأت مدیره در محلبه جایی نمی‌رسد.
این بی‌سامانی‌ها و ناهماهنگی‌های پیش‌گفته در کنار عدم حمایت از اعضاء و قطع سهیه‌ی آرد نانوایان و… نیز نبود حمایت‌های صنفی نظیر آن‌چه اتحادیه‌های دیگر با دایر کردن فروشگاه‌های تعاونی، تعاونی مسکن و حمایت‌های اصولی و قانونی در برابر نهادهای دیگر از اعضای خود به عمل می‌آورند، این اتحادیه را عملاً ناکارآمد کرده و تغییرات اساسی در رویه‌ی فعلی اتحادیه را ضروری کرده است تا اعضای این صنف مهم و حیاتی تبریز شاهد سامانی مجدد در امور شغلی خود باشند. / مهدی پورحسین

داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
  1. ناشناس   آبان 23, 1395  

    شما با وضعیت نانوایی تبریز چکار دارید از وضعیت کلیبر و اتحادیه اصناف چرا هیچ مطلبی نمیگذارید

    • شهروند   آبان 25, 1395  

      بخاطر اینکه پای خبرنگار دیگر شهرستان در وسط است.

  2. تاسف   آذر 8, 1395  

    سلام
    متاسف از اینکه بعضی از خبرنگاران محلی را مثل … قیمت گذاری کرده اند و خونبهایش را می پردازند یکی از صفات خبرنگار منصف بودن و بی طرف‌ بودن او در نشر خبرهاست که می بینیم الحمدلله خبرگزاری میلی محلی س!!! هم اینطورست پس نگران پلمپ بودن اتاق اصناف و خبرهایش نباشید.


نرخ ارز و سکه